بسیاری از متخصصان بر این باور هستند که ستون فقرات انسان، محور اصلی بدن او است و هرگونه جابجایی در مهره های کمر، منجر به ایجاد درد در سایر استخوانها و بخشهای بدن می شود. به همین دلیل است که روشی به نام کایروپراکتیک به انگلیسی (Chiropractic) برای درمان بیماری های مرتبط با ستون فقرات و سیستم حرکتی انسان به وجود آمد.
کایروپراکتیک چیست؟
کایروپراکتیک، رشته ای است که با هدف درمان دردها، در کنار فیزیوتراپی پزشکی و استخوان درمانی انجام می شود.
هدف از انجام کایروپراکتیک، اصلاح ساختار اسکلتی عضلانی بدن است. کایروپراکتیک به عنوان یک روش درمانی موثر در دنیا معروف شده است و به تنظیم استخوانهای بدن و برقراری تعادل در سیستم عصبی و عضلانی کمک می کند.
کایروپراکتیک بر این ایده استوار است که اگر استخوانها و مفاصل بدن در جای درست خود قرار بگیرند، عملکرد بهتری خواهند داشت. همچنین با تنظیم درست استخوانها، سیستم عصبی نیز به درستی عمل می کند.
پزشکان کایروپراکتیک از روشهای دستی و اصلاحی برای درمان مشکلات اسکلتی، دردهای عضلانی و ناهماهنگی های سیستم عصبی استفاده می کنند. روش درمان هم به این صورت است که فرد با کمک حرکات دستی نرم و ماساژهای آرام تلاش می کند تا استخوانها و مفاصل را به محل اصلی خود برگرداند. بعد از انجام کایروپراکتیک، بدن به عملکرد طبیعی خود برمیگردد و دردها و ناراحتی های فرد از بین می رود.
احتمالاً شما هم فیلمهای کوتاهی را مشاهده کرده اید که پزشک، لگن بیمار را با ماساژ و حرکات خاص به سر جای اصلی خود برمی گرداند یا اینکه انحراف های کمر و گردن را صاف می کند؛ این تکنیک در واقع همان کایروپراکتیک است که به عنوان یکی از روشهای پزشکی جایگزین معروف شده است.
از کایروپراکتیک می توان برای درمان مشکلات مربوط به ستون فقرات، پا، گردن، شانه و لگن کمک گرفت.
درمان کمردرد با تکنیک کایروپراکتیک
بیش از 80% مردم در طول زندگی خود، کمر درد را تجربه می کنند. سلامتی ستون فقرات و مهره های کمر، اهمیت زیادی دارد و روی کیفیت زندگی و کار ما انسانها تاثیر می گذارد. بعضی موارد مانند بلند کردن اجسام سنگین، افزایش سن، وارد شدن فشار ناگهانی، آسیب ورزشی، زمین خوردگی و… باعث آسیب به مهره های کمر می شود.
اگر به هر دلیلی مهره های کمر شما جابجا شده اند و به دنبال راهی برای رهایی از کمردرد هستید، می توانید درمان کمردرد با روش کایروپراکتیک را امتحان کنید؛ اما یادتان باشد که باید چند جلسه کایروپراکتیک را انجام دهید تا بتوانید نتیجه این روش را مشاهده کنید؛ زیرا تنظیم مجدد مفاصل بدن و مهره های کمر مدتی زمان می برد.
یک نکته مهم!
نکته مهم این است که کایروپراکتیک یک روش تکمیلی برای درمان دردهای عضلانی و اسکلتی است و نباید در درمان بیماری های خاص و شرایط خاص پزشکی به عنوان جایگزین روشهای درمانی انتخاب شود.
کاربردهای کایروپراکتیک
از کایروپراکتیک می توان برای درمان و مدیریت مشکلات مختلف عضلانی، اسکلتی و عصبی استفاده کرد؛ زیرا کایروپراکتیک کاربردهای متنوعی دارد. تاثیر کایروپراکتیک برای موارد زیر اثبات شده است:
- درمان دردهای عضلانی و اسکلتی
- تصحیح انحرافات ستون فقرات
- درمان دیسک کمر و دیسک گردن
- درمان دردهای مزمن در پاها
- درمان دردهای مزمن در دستها و شانه ها
- بهبود سیستم حرکتی بعد از آسیب
- درمان مشکلات مرتبط با سیستم عصبی انسان
- درمان سندرم فیبرومیالژیا
- تسکین دردهای ناشی از ورزش
- بهبود عملکرد و استقامت بدن
- درمان بیماریهای سیستم گوارشی و مشکلات تنفسی
نکته مهم این است که کایروپراکتیک باید حتماً توسط پزشک متخصص ستون فقرات خوب و مطمئن انجام شود. تمرکز اصلی کایروپراکتیک روی بهبود وضعیت ستون فقرات و مهره های گردن است و به تراز شدن طبیعی بدن کمک می کند.
برای درمان بیماری های سیستم اسکلتی و حرکتی انسان با کایروپراکتیک، از تکنیک ها و روشهای مختلفی استفاده می شود که در ادامه این مطلب، با این روشها آشنا خواهید شد.
انواع روشهای کایروپراکتیک
کایروپراکتیک یک روش درمانی مکمل است که از ترکیب چند روش برای درمان مشکلات و بیماری های انسان استفاده می کند تا فرد را از مصرف دارو و عمل جراحی بی نیاز کند. انتخاب و ترکیب روشهای کایروپراکتیک توسط متخصصان کایروپراکتیک انجام می شود. از جمله مهمترین روشهای کایروپراکتیک می توان به تکنیک های زیر اشاره کرد:
تکنیک تنظیم مفصلی (Joint Manipulation):
منظور از تنظیم مفصلی، کاری شبیه به شکستن قولنج است که حرکت طبیعی مفصل را به آن برمی گرداند و به تراز شدن مفصلها کمک می کند. تنظیم مفصلی به «مانیپولاسیون مفصلی» نیز معروف است و نوعی درمان دستی محسوب می شود. برای تنظیم مفصلی، حرکات دستی سریع روی مفاصل انجام می شود تا مفاصل به درستی تراز شوند و در جای اصلی خود قرار بگیرند. بعد از تنظیم مفصلی، مفاصل به راحتی حرکت می کنند و فشارها و تنش های عصبی و عضلانی کمتر می شوند.
تکنیک تنظیم ستون فقرات (Spinal Adjustment):
این روش با هدف تنظیم و تصحیح مهره های ستون فقرات انجام می شود. تکنیک تنظیم ستون فقرات با کمک حرکات دستی دقیق و متنوع انجام می شود تا دستکاری مهره های کمر بهدرستی انجام شود. بعد از تنظیم ستون فقرات، هرگونه انحراف و محدودیت حرکتی در ستون فقرات درمان می شود.
تکنیک تنظیم فرم طبیعی بدن (Postural Correction):
این روش برای اصلاح و بهبود فرم طبیعی بدن انجام می شود و هرگونه انحراف در محورهای اصلی بدن مانند کمر، گردن، شانه ها و لگن درمان می شود. بعد از اصلاح انحرافهای اصلی در فرم بدن، فشارها و دردهای بدن کمتر می شود. برای تنظیم مفاصل، تنظیم مهره های کمر و تنظیم وضعیت بدن با کمک ماساژ و حرکات دست انجام می شود که به کاهش التهاب و کمردرد کمک می کند.
تکنیک حرکات اصلاحی و تمرینات تقویتی (Rehabilitative Exercises):
انجام حرکات اصلاحی به افراد کمک می کند تا عضلات خود را تقویت کنند و استقامت بدنی خود را افزایش دهند. با قوی شدن عضلات و مفاصل، احتمال آسیب های بدنی به حداقل می رسد و تعادل فرد بیشتر خواهد شد.
تکنیک مايوفاشيال ريليز (Myofaccial Releas):
مایوفاشیال ریلیز، یکی از تکنیکهای دستی و موثر است که روی بافتهای همبندی-عضلانی فشار وارد می کند و با این کار، درد را برطرف می کند و دامنه حرکتی مفاصل را به آن برمی گرداند. «فاشیا» مانند پرده ای است که استخوانها، عضلات، عصب ها، رگ ها و ارگانهای داخلی بدن را می پوشاند. فاشیا به تمام ساختارهای بدن متصل است و نقش مهمی در پشتیبانی از حرکات بدن دارد. با کمک این تکنیک، انعطاف پذیری فاشیا بیشتر می شود و هرگونه سفتی، درد و گرفتگی در بافتهای نرم بدن درمان خواهد شد.
تکنیک های فیزیوتراپی:
گاهی اوقات برای درمان بیماری های فرد از تکنیک فیزیوتراپی استفاده می شود. در این روش، تمرینات کششی با کمک پزشک متخصص کایروپراکتیک انجام خواهد شد. افزایش انعطاف پذیری بدن، افزایش دامنه حرکتی و محافظت از بدن در برابر آسیبها، از جمله مهمترین نتایج این روش هستند.
تحریک عضلانی با پالس های الکتریکی نوری:
در این روش، پالس های الکتریکی نوری با کمک الکترودهای خاص به نواحی مختلف بدن منتقل می شود. تحریک عضلانی برای تسکین درد و کاهش التهاب و درمان اسپاسم عضلانی مفید است.
تحریک الکتریکی عصب:
در این روش، الکترودهای خاصی در قسمتهای دردناک بدن نصب می شوند و تحریک الکتریکی انجام می شود. این روش، باعث مسدود شدن سیگنال های درد در اعصاب و آزاد شدن مورفین در بدن خواهد شد که مانند مُسکن طبیعی در بدن عمل می کند.
تکنیک کایروپراکتیک سرد و گرم:
یکی از روشهای کایروپراکتیک، یخ درمانی و گرما درمانی است که بسته به شرایط بیمار انجام می شود. یخ درمانی برای کاهش تورم و کنترل درد بعد از آسیب به کار می رود. کاربرد گرما درمانی برای شل شدن عضلات، تسکین دردهای مزمن و افزایش گردش خون است.
میکروماساژ با اولتراسوند درمانی:
در این روش، متخصص کایروپراکتیک از امواج صوتی اولتراسوند استفاده می کند و این امواج را روی بافتهای نرم بدن و مفاصل مختلف اعمال می کند. با وارد شدن این امواج به داخل بدن، نوعی میکروماساژ انجام می شود که به کاهش درد، اسپاسم عضلانی، سفتی عضلات، تورم و… کمک می کند.
تکنیک کشش ستون فقرات:
در این روش، با استفاده از تجهیزات مخصوص، کشش ستون فقرات به آرامی انجام می شود. در نتیجه مهره های کمر از هم فاصله می گیرند و فشار از روی دیسک کمر و اعصاب کمر برداشته می شود.
تثبیت لگن:
گاهی اوقات دلیل درد و ناراحتی افراد، تراز نبودن استخوان لگن است که در اثر کوتاه یا بلند بودن یکی از پاها، صاف بودن کف پا و ناپایداری در استخوان مچ پا به وجود می آید. اگر پزشک تشخیص ناپایداری استخوان لگن بدهد، باید کفش طبی مناسب برای پای کوتاه ساخته شود تا استخوان لگن تراز شود و به مچ پا فشاری وارد نشود. همچنین از تمرینات خاص برای حفظ تراز لگن استفاده می شود.
استفاده از اشعه مادون قرمز:
استفاده از اشعه قرمز باعث کاهش سفتی مفاصل، تورم مفاصل و بافتهای بدن می شود. همچنین اشعه مادون قرمز روی پایانه های آزاد عصبی و اعصاب محیطی بدن تاثیر می گذارد و با این کار، هرگونه درد و ناراحتی را کاهش می دهد.
علاوه بر اینها، از سایر متدهای موثر در کایروپراکتیک استفاده می شود تا فرد شاهد بهترین نتیجه باشد و از درد و ناراحتی خلاص شود. دکتر متخصص کایروپراکتیک (کایروپراکتور)، ترکیب روشهای مناسب برای درمان مشکل فرد را مشخص می کند.
یادتان باشد که این تکنیک ها فقط باید توسط کایروپراکتورهای متخصص و حرفه ای انجام شود؛ به همین دلیل حتماً برای انجام کایروپراکتیک به پزشک باتجربه و معتبر مراجعه کنید تا این تکنیک ها بهدرستی برای بدن شما انجام شود.
علاوه بر ماساژ و اعمال فشارهای خفیف روی بدن بیمار، کایروپراکتورها برنامه ورزشی برای بازتوانی بیمار و نکات تغذیه ای را برای فرد توضیح می دهد تا با شروع سبک زندگی سالم، زودتر شاهد بهبود وضعیت خود باشد.
کایروپراکتیک چگونه انجام می شود؟
مراحل انجام کایروپراکتیک به این صورت است:
- ابتدا پزشک با شما صحبت می کند تا درک کاملی از تاریخچه بیماری، علائم درد و میزان ناراحتی شما داشته باشد.
- سپس ارزیابی فیزیکی شما انجام می شود تا وضعیت انعطاف پذیری بدن، دامنه حرکتی مفاصل و نقاط درد بدن را بررسی کند.
- سپس با توجه به وضعیت سلامتی و بیماری شما، پزشک متخصص بهترین برنامه درمانی را برای شما تجویز می کند و جلسات درمانی شما را برنامه ریزی می کند. ممکن است برای درمان مشکل شما، لازم باشد که تمام تکنیک های تنظیم مفاصل، فیزیوتراپی، ماساژ، حرکات کششی و… انجام شود.
- در جلسه درمان، پزشک متخصص با استفاده از تکنیکهای دستی و ماساژهای آرام، روی مفاصل و ستون فقرات شما کار می کند. هدف از این کار این است که مفاصل به محل اصلی خود برگردند و میزان فشارهای عصبی و دردهای عضلانی به حداقل برسند. بسیاری از افراد، بعد از اولین جلسه کایروپراکتیک، شاهد کاهش دردهای خود هستند و مشتاقانه آماده جلسات درمانی بعدی می شوند.
هر جلسه درمانی کایروپراکتیک با توجه به میزان دردها و شرایط پزشکی شما تعیین می شود و به همین دلیل است که جلسات کایروپراکتیک با هم فرق دارند. بعد از هر جلسه درمانی، کایروپراکتور از شما سوالاتی را می پرسد تا میزان پیشرفت درمان و کاهش دردهای شما را ارزیابی کند.
در ادامه با مزایای کایروپراکتیک و میزان تاثیرگذاری این روش آشنا خواهید شد.
فواید کایروپراکتیک
کایروپراکتیک یکی از بهترین روشهای درمانی است؛ زیرا هزینه انجام این روش بسیار منطقی و مقرونبهصرفه است و فرد را سریع به نتیجه می رساند. موارد زیر از جمله فواید کایروپراکتیک هستند:
- کاهش سریع درد
- کاهش فشار روی اعصاب و عضلات بدن
- کاهش دردهای اسکلتی و عضلانی
- بهبود فرم بدن
- تنظیم ستون فقرات و مفاصل بدن
- کاهش ناهنجاری های بدن
- از بین بردن محدودیت های حرکتی
- بهبود قدرت عضلانی و استقامت بدن
- تقویت عملکرد ورزشی افراد
- کاهش خطر آسیبهای ورزشی
- افزایش انعطاف پذیری بدن به کمک ورزشهای کششی
- بهبود دامنه حرکتی مفاصل
- رفع آسیبهای جدید و قدیمی
- بهبود عملکرد سیستم عصبی
- بهبود عملکرد سیستم اسکلتی
- انتقال احساس آرامش به فرد
- بهبود کیفیت زندگی و عملکرد افراد
یادتان باشد که هر فردی، با توجه به شرایط و وضعیت بدنش، به نتایج مختلفی از کایروپراکتیک می رسد؛ اما در کل می توان گفت که اکثر افراد از انجام روشهای کایروپراکتیک راضی بوده اند و احساس آرامش و کاهش درد را به وضوح تجربه کرده اند.
حالا که با فواید کایروپراکتیک آشنا شدید، خوب است نگاهی به عوارض این روش نیز بیندازیم.
عوارض کایروپراکتیک
کایروپراکتیک یکی از روشهای غیرتهاجمی و ایمن برای درمان دردها است؛ اما ممکن است این روش عوارض خاصی را به همراه داشته باشد. موارد زیر از جمله عوارض کایروپراکتیک هستند:
- درد و تورم: بعضی از افراد بعد از جلسه کایروپراکتیک، درد بیشتری را در بعضی از قسمتهای بدنشان تجربه می کنند. درد و تورم بدن، معمولاً موقت است و در مدت زمان کوتاهی برطرف می شود. دلیل این موضوع، اعمال فشار روی مفاصل و عضلات برای رهایی از عامل اصلی درد است.
- خستگی و کمبود انرژی: بعضی از افراد بعد از جلسه درمانی خود، خواب آلودگی و خستگی زیاد را تجربه می کنند. اگر بعد از جلسه اول، انرژی بدنی کمی داشتید و احساس خستگی کردید، نگران نباشید؛ زیرا این موضوع به دلیل ایجاد تغییرات در سیستم عصبی و عضلانی شما پیش می آید و این حالت خستگی، بعد از مدت کوتاهی از بین می رود.
- سردرد و تغییر خلق: یکی از عوارض نادر کایروپراکتیک سردرد، احساس ترس و بداخلاق شدن بیمار است. اگر حالات روحی شما تغییر کرد و شاهد عوارض عصبی بودید، حتماً این موضوع را به پزشک خود گزارش دهید.
- خطر آسیب های جدی: اگر کایروپراکتیک توسط فرد غیرمجرب یا بیتجربه انجام شود، ممکن است خطر آسیبهای جدی مانند آسیب به عصب ها، آسیب به عضلات و دررفتگی استخوان ها را به همراه داشته باشد. به همین دلیل است که باید مراجعه به پزشک متخصص و معتبر را جدی بگیرید تا درگیر این عوارض نشوید.
یادتان باشد که عوارض خطرناک کایروپراکتیک به ندرت اتفاق می افتند و نیازی به نگرانی نیست. شایعترین اتفاق بعد از تجربه کایروپراکتیک، احساس درد، گرفتگی یا سوزش است که این درد، بعد از مدتی به صورت طبیعی کمتر خواهد شد.
کایروپراکتیک در چه مواردی توصیه نمی شود؟
کایروپرکتیک در اکثر موارد به عنوان یک روش ایمن توصیه می شود؛ اما در بعضی شرایط، نباید این روش درمانی را انجام داد. کایروپراکتیک در موارد زیر توصیه نمی شود:
- وجود شکستگی یا دررفتگی در استخوان: در صورت وجود شکستگی یا دررفتگی در استخوان، انجام کایروپراکتیک توصیه نمی شود و فرد باید ابتدا با روشهای اختصاصی پزشکی، شکستگی استخوان را کاملاً درمان کند.
- وجود عفونت یا التهاب شدید: در صورت وجود عفونت شدید یا التهاب در نواحی مورد نظر، کایروپراکتیک توصیه نمی شود؛ زیرا ممکن است عفونت را بیشتر کند. به همین دلیل است که در صورت تنگی کانال نخاعی یا التهاب در ناحیه کمر، کایروپرکتیک برای فرد انجام نخواهد شد.
- وجود مشکلات عضلانی و عصبی جدی: در صورت وجود مشکلات جدی عضلانی و عصبی مانند سرطان، تومورهای خطرناک، مولتیپل اسکلروز، آسیب جدی به نخاع، مشکلات عصبی حاد و موارد مشابه، انجام کایروپراکتیک به صلاح بیمار نیست.
- بارداری: در دوران بارداری، توصیه میشود که ابتدا با پزشک خود در مورد انجام کایروپراکتیک مشورت کنید. در بسیاری از موارد، کایروپراکتیک برای خانم باردار انجام نمی شود و باید محدودیت های این دوران را در نظر گرفت.
- افراد مبتلا به پوکی استخوان: کایروپراکتیک برای افراد مبتلا به پوکی استخوان انجام نمی شود؛ زیرا خطر شکستگی استخوان در این افراد وجود دارد.
- افراد با سابقه پزشکی خاص: کایروپراکتیک برای افرادی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند، سابقه هموفیلی دارند یا در گذشته به بیماری سرطان مبتلا بوده اند انجام نمی شود.
در اولین جلسه درمانی، پزشک متخصص ابتدا شرایط بدنی شما و تاریخچه سلامتی شما را بررسی می کند و مشخص خواهد کرد که کاندید خوبی برای انجام کایروپراکتیک هستید یا خیر؟
فرق فیزیوتراپی با کایروپراکتیک چیست؟
کایروپراکتیک و فیزیوتراپی، دو روش درمانی متفاوت هستند که در زمینه بهبود عملکرد کلی بدن و کاهش درد انجام می شوند. این دو روش از نظر مبنای تئوری، تکنیک های استفاده شده و هدف اصلی درمانی با هم فرق دارند. در زیر به بعضی از تفاوتهای فیزیوتراپی و کایروپراکتیک اشاره خواهیم کرد:
- کایروپراکتیک بر مبنای تئوری استئوپاتی (استخوان درمانی) استوار است و تمام عضلات، استخوانها و سیستم عصبی فرد را به حالت طبیعی و متعادل برمیگرداند. در حالیکه فیزیوتراپی از تمرینهای ورزشی و سایر روشهای علمی برای کاهش درد و بهبود عملکرد بدن استفاده می کند.
- در کایروپراکتیک، تمرکز اصلی پزشک روی تراز کردن ساختارهای اسکلتی بدن و تنظیم ستون فقرات فرد است؛ اما در فیزیوتراپی تمرکز اصلی روی تقویت عضلات و بهبود دامنه حرکتی مفاصل است.
- کایروپراکتور با ماساژ و وارد کردن فشارهای دستی روی مفاصل بدن، به تنظیم مجدد ستون فقرات و کاهش درد و ناراحتی کمک می کند؛ اما در فیزیوتراپی، تکنیک هایی مانند تمرینات عضلانی، ماساژ، الکتروتراپی و ورزشهای کششی برای درمان درد و محدودیتهای حرکتی انجام می شود.
- کایروپراکتورها، تخصص زیادی در شناسایی و تنظیم ساختار اسکلتی بدن و تنظیم مهره ها دارند؛ در حالی که فیزیوتراپیست ها در تمرینهای عضلانی، توانبخشی و تقویت اندامهای بدن تخصص دارند.
- در کایروپراکتیک، هدف اصلی برگرداندن هماهنگی میان سیستم عصبی و سیستم عضلانی است؛ اما هدف از فیزیوتراپی، بهبود عملکرد بدن، کاهش درد و بازیابی قدرت حرکت اعضای بدن است.
- فیزیوتراپیستها، برای تشخیص علت درد فرد و انتخاب روش درمانی، از معاینه بالینی استفاده می کنند؛ اما کایروپراکتورها برای ارزیابی وضعیت استخوانها و شروع درمان از تصاویر کمر و گردن بیمار (تصاویر رادیولوژی و…) کمک می گیرند.
- فیزیوتراپیستها، در بیمارستانها، کلینیک ها و خانه سالمندان فعالیت می کنند؛ اما کایروپراکتورها در کلینیک های درمانی خاص کار می کنند.
- فیزیوتراپی برای درمان دردها و محدودیت های حرکتی بعد از حادثه و صدمه انجام می شود تا هم مشکلات حرکتی را درمان کند و از ایجاد آسیبهای بعدی به بدن جلوگیری کند.
سوالات متداول:
آیا کایروپراکتیک درد دارد؟
انجام کایروپراکتیک برای بسیاری از افراد با احساس آرامش و راحتی همراه است؛ اما در بعضی موارد این احتمال وجود دارد که شاهد درد و گرفتگی عضلات باشید که این درد و سفتی بدن، موقتی هستند.
آیا باید جلسات کایروپراکتیک را ادامه داد؟
تعداد جلسات درمانی شما با توجه به میزان آسیب، شدت درد و شرایط بدنی شما مشخص می شود. بعد از اولین جلسه درمانی، پزشک متخصص تعداد جلسات موردنیاز شما را مشخص خواهد کرد. برای مشاهده بهترین نتایج، بهتر است جلسات کایروپراکتیک را طبق برنامه و به صورت کامل انجام دهید تا مشکل شما به صورت کامل درمان شود و برای همیشه از درد و ناراحتی خلاص شوید.
برای درمان درد خود به فیزیوتراپیست مراجعه کنم یا متخصص کایروپراکتیک؟
اگر به دلیل تصادف، آسیب ورزشی یا آسیب در محل کار، دچار کمردرد، گردن درد و پادرد شده اید و کارهایی مانند ایستادن، راه رفتن و حرکت دادن اعضای بدن برای شما سخت شده است، برای درمان این مشکلات و بهبود دامنه حرکتی اعضای بدن خود باید فیزیوتراپی انجام دهید؛ اما اگر دچار اختلالات ستون فقرات و ناهماهنگی سیستم عصبی شده اید، می توانید از روش کایروپراکتیک برای درمان دردهای خود استفاده کنید.
هزینه کایروپراکتیک چقدر است؟
هزینه کایروپراکتیک به عوامل مختلفی بستگی دارد. مواردی مانند دستمزد پزشک متخصص کایروپراکتیک، مهارت و تجربه پزشک، مرکز ارائه خدمات کایروپراکتیک، نوع بیمه، تعداد جلسات درمانی موردنیاز، شدت درد و میزان آسیب دیدگی بستگی دارد. بهترین راه برای اطلاع از هزینه کایروپرکتیک، مراجعه به کلینیک های درمانی و مشورت با پزشکان متخصص درباره طول درمان و هزینه آن است.
آشنایی با بهترین دکتر طب فیزیکی برای درمان کایروپراکتیک در ایران
در این مطلب، بارها تاکید کردیم که برای انجام کایروپراکتیک، حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا کار درمان شما به بهترین شکل ممکن انجام شود.
اگر از درد کمر و مفاصل خود خسته شده اید و به دنبال بهترین دکتر کایروپراکتیک ایران هستید، پیشنهاد می کنیم که به کلینیک تخصصی درد دکتر آنا آوامهر مراجعه کنید و درمان دردهای خود را به این پزشک متخصص بسپارید.
دکتر آنا آوامهر، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی است که رتبه سوم برود تخصصی کشور را در کارنامه خود دارد. دکتر آوامهر، یکی از اعضای انجمن طب فیزیکی آمریکا و کارشناس رسانه ای است و تخصص زیادی در درمان مشکلات ستون فقرات دارد.
در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر آوامهر، تمام مشکلات و دردهای مرتبط با ستون فقرات، با استفاده از تجهیزات پیشرفته درمان می شود تا برای همیشه از شر دردهای مزمن و آزاردهنده خلاص شوید.
درمان کمردرد و دیسک کمر با تکنیک کایروپراکتیک در کلینیک دکتر آوامهر
یکی از تکنیکهای دکتر آوامهر، تکنیک کایروپراکتیک است. برای درمان مشکلات مربوط به کمر و ستون فقرات، دکتر آوامهر مهره های کمر را با ماساژ و حرکات دستی حرکت می دهد تا در جای اصلی خود قرار بگیرند و تراز شوند.
بعد از جلسات درمانی دکتر آوامهر، هرگونه ناهنجاری مربوط به کمر مانند بیرون زدگی دیسک بین مهرهای و تغییر فرم مهره های کمر اصلاح خواهد شد و ستون فقرات تنظیم می شود. در نتیجه فشار از روی دیسک و مهره های کمر برداشته می شود و میزان درد و ناراحتی فرد کمتر خواهد شد.
اگر در حال حاضر مشکلاتی مانند گردن درد، کمردرد، دیسک کمر و… را تجربه می کنید و به دنبال روشهای غیرجراحی برای حل این مشکل هستید، پیشنهاد می کنیم که هرچه سریعتر نوبت خود را در کلینیک تخصصی دکتر آوامهر رزرو کنید تا جلسات درمانی شما زودتر شروع شوند.
دکتر آوامهر، یکی از پزشکان متخصص در زمینه کایروپراکتیک و استخوان درمانی است. بنابراین پیشنهاد می کنیم به تخصص و مهارت این پزشک باتجربه اعتماد کنید و درمان دردهای خود را به او بسپارید.
توجه: نوع درمان هر بیمار با توجه به تشخیص خانم دکتر آوامهر متفاوت است و ممکن است درصد خیلی کمی از بیماران نیاز به کایروپراکتیک داشته باشند و بقیه بیماران تحت درمان های دیگه مثل تزریق پی آر پی زانو ، پی آر پی شانه یا عمل بسته دیسک قرار گیرند.
جمعبندی مطالب
در این نوشته با تکنیک کایروپراکتیک برای درمان دردهای مربوط به ستون فقرات و سیستم حرکتی انسان آشنا شدید. همچنین متوجه شدید که کایروپراکتیک برای درمان چه مشکلاتی به کار می رود و چه فواید و عوارضی دارد. در ادامه با تفاوت کایروپراکتیک و فیزیوتراپی آشنا شدید و دانستید که چه عواملی روی هزینه نهایی کایروپراکتیک تاثیر می گذارند.
از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم و امیدواریم مطالب این نوشته برای شما کاربردی و مفید بوده باشد.
برای تماس با کلینیک دکتر آوامهر و رزرو نوبت خود، با شماره های داخل سایت تماس بگیرید و نوبت خود را با پزشک هماهنگ کنید.
بدون دیدگاه