خار پاشنه، مشکلی با اسم عجیب و دردی وحشتناک است که راه رفتن را برای افراد مشکل می کند. متاسفانه 20% از مردم، در طول زندگی خود معضل خار پاشنه را تجربه می کنند و به دنبال راهی برای درمان درد خار پاشنه هستند. در بعضی افراد، خار پاشنه به آرامی و بدون آسیب قبلی به وجود می آید و ناگهان فرد را درگیر درد شدید در ناحیه پاشنه پا می کند. در این نوشته، می خواهیم درباره دلایل ابتلا به خار پاشنه و روشهای درمان این مشکل با شما صحبت کنیم و از شما دعوت می کنیم که تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.

قبل از هرچیز بیایید ببینیم که خار پاشنه چیست و به چه دلیلی به وجود می آید. بعد از پیدا کردن دلیل اصلی خار پاشنه، می توان بهترین راه درمان خار پاشنه را پیدا کرد و هرچه سریعتر از این عارضه دردناک راحت شد.

خار پاشنه چیست

خار پاشنه چیست؟

در سرتاسر بدن انسان، بافتی نوار مانند به نام «فاسیا» یا «فاشیا» وجود دارد که بافتی سفت و بدون انعطاف است. وظیفه بافت فاسیا، حمایت از دستگاه اسکلتی عضلانی و استحکام بخشیدن به استخوانها است. با کمک فاسیا، تمام عضلات، تاندونها و رباط ها به هم متصل می شوند و فرد می تواند حرکت کند و راه برود.

در کف پا نیز این نوار فاسیا وجود دارد که به تعدیل فشارهای وارد شده به کف پا کمک می کند و از قوس کف پا حمایت می کند. نام این نوار، «فاسیا پلانتار» است که درست زیر پوست کف پا قرار دارد. رباط فاسیا، پاشنه پا را به جلوی پا متصل کرده و قوس طبیعی کف پا را حفظ می کند. زمانی که بافت نرم و پرده مانند فاسیای کف پا آسیب ببیند، فاسیا پلانتر ملتهب می شود. با مزمن شدن التهاب فاسیا پلانتر، فرد به مشکل خار پاشنه مبتلا می شود.

خار پاشنه نوعی ضایعه استخوانی است که به دلیل رسوب کلسیم بین پاشنه پا و کف پا ایجاد می شود. این زائده استخوانی در محل اتصال فاسیای پلانتار به استخوان پاشنه شکل می گیرد. افرادی که به خار پاشنه مبتلا می شوند، احساس می کنند که نوعی برآمدگی استخوانی نوک تیز مانند خار بزرگ در کف پاهایشان به وجود آمده است که به کف پا فشار وارد می کند.

خار پاشنه بسیار دردناک است و منجر به این می شود که فرد در زمان راه رفتن، احساس کند که نوعی استخوان تیز در کف پایش فرو می رود! خار پاشنه، یکی از مشکلات رایج در میان افراد است که احتمال بروز آن در زنان و مردان بین 40 تا 70 سال وجود دارد.

خار پاشنه در علم پزشکی

در علم پزشکی به عارضه خار پاشنه، «Calcaneal Spur» یا «خار کالکانئوس» گفته می شود. درد ناشی از فاسیای کف پا از پاشنه پا شروع می شود و به قوس کف پا و حتی ساق پا نیز می رسد. در صورتی که ضایعه استخوانی کف پا درمان نشود، الگوی راه رفتن فرد تغییر می کند و به مشکلات جدی تر مانند زانو درد و دیسک کمر مبتلا می شود. به همین دلیل است که این مشکل باید زودتر درمان شود.

تفاوت بین التهاب فاسیت‌ پلانتار و خار پاشنه چیست؟

نکته ای که باید بدانید این است که التهاب فاسیت پلانتار(Plantar Fasciitis) با خار پاشنه فرق دارد؛ اما التهاب فاسیت پلانتر و خار پاشنه هر دو در ناحیه کف و پاشنه پا بروز می کنند. همانطور که توضیح دادیم فاسیت پلانتار، نواری محکم و ضخیم است که در کف پا قرار دارد و پاشنه پا را به انگشتان پا متصل می کند. گاهی اوقات بر اثر زیاد ایستادن، فعالیت بدنی زیاد و… نوار فاسیت پلانتار ملتهب می شود و فرد از درد در کف پا شکایت می کند.

زمانی که التهاب فاسیت پلانتار مزمن می شود، مشکل خار پاشنه پیش می آید. تفاوت التهاب فاسیت پلانتار و خار پاشنه این است که در عارضه خار پاشنه، نوعی زائده استخوانی در پاشنه پا تشکیل می شود؛ اما در التهاب فاسیت پلانتر، هیچ ضایعه استخوانی وجود ندارد.

دلایل بوجود آمدن خار پاشنه

دلایل به وجود آمدن خار پاشنه چیست؟

التهاب فاسیت پلانتار و خار پاشنه در اثر عوامل زیر به وجود می آید:

  • وارد کردن فشار زیاد و مکرر به کف پاها
  • ایستادن طولانی مدت
  • استفاده از کفشهای نامناسب
  • چاقی شدید و اضافه وزن بالا
  • آسیب بدنی
  • راه رفتن مکرر روی زمین سخت به مدت طولانی
  • عدم استفاده از کفی کفش
  • افزایش سن
  • عدم دریافت ویتامین C به مقدار موردنیاز بدن
  • افزایش فعالیت بدنی به صورت ناگهانی
  • بلند کردن اجسام سنگین
  • سفتی و ضعف عضلات پشت ساق پا
  • صافی زیاد کف پا

بسیاری از افرادی که به مشکل خار پاشنه مبتلا می شوند، به دلیل کار و نوع زندگی خود مجبور هستند که به مدت طولانی روی زمین سفت و سطح سنگ یا سرامیک راه بروند که همین موضوع، فشار زیادی را به نوار فاسیا وارد می کند.

بسیاری از افراد هم به دلیل پوشیدن کفش نامناسب، معضل التهاب فاسیا پلانتار را تجربه می کنند. منظور از کفش نامناسب، هر مدل کفش کهنه، کفش تخت، کفشهای بدون کفی و کفشهای سفت است که حمایت کفش از کف پا را بسیار کمتر می کند.

ورزشهایی مانند دویدن، وزنه برداری، پرش و ورزشهای سنگین نیز ممکن است به ایجاد خار پاشنه منجر شود؛ زیرا فشار شدید و ناگهانی را به کف پاها وارد می کند.

صاف بودن کف پا، روی نحوه قرارگیری سایر استخوانهای بدن تاثیر می گذارد و در طولانی مدت، منجر به بروز درد در مچ پا و خار پاشنه می شود.

همچنین به دلیل افزایش سن، میزان چربی های کف پا کمتر می شود و همین موضوع، فشار به پاشنه پا را افزایش می دهد.

خار پاشنه با علائم خاصی همراه است که در ادامه این مطلب، با نشانه های خار پاشنه آشنا خواهید شد.

علائم خار پاشنه

اگر نشانه های خار پاشنه را مشاهده کردید، بهتر است هرچه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کنید. خار پاشنه با علائم زیر همراه است:

  1. درد ناشی از خار پاشنه، در کف پاشنه و داخل کف پا احساس می شود و کل کف پا را درگیر می کند. شدت درد ناشی از خار پاشنه در افراد مختلف، متفاوت است و احتمال دارد که خفیف یا شدید باشد.
  2. درد ناشی از خار پاشنه در ابتدای صبح و پس از بیدار شدن از خواب و استراحت طولانی به وضوح حس می شود. گستردگی این درد به داخل، جلو و کف پاشنه پا می رسد.
  3. در صورتی که زمان ایستادن و راه رفتن، درد شدیدی را در ناحیه کف پاهای خود احساس کردید، به احتمال زیاد به خار پاشنه مبتلا شده اید. دلیل این درد شدید هم وارد شدن فشار به اعصاب و استخوانهای کف پا است که باید سریعتر درمان شود.
  4. در صورت عدم درمان خار پاشنه، درد پاشنه پا شدیدتر می شود. گاهی اوقات درد ناشی از خار پاشنه ساکت می شود؛ اما باز هم بعد از مدتی برمی گردد.
  5. بعضی افراد، درد شدیدی را در نقطه اتصال پاشنه به انگشتان پا احساس می کنند.
  6. سفتی پاشنه نیز از نشانه های مشکل خار پاشنه است. افراد مبتلا به خار پاشنه، معمولاً در ناحیه پاشنه پا، نوعی سفتی و گرفتگی را حس می‌کنند که می تواند تا انتهای پاشنه نیز امتداد پیدا کند.
  7. یکی دیگر از علائم خار پاشنه این است که فرد در هنگام بلند کردن پا یا بالا رفتن از پله ها، درد سوزناکی را در پاشنه پا احساس می کند.
  8. خستگی و کوفتگی پاها بعد از پایان روز، یکی دیگر از علائم خار پاشنه است.
  9. احساس گرما در پاشنه پا و حساس شدن کف پا از دیگر نشانه های خار پاشنه است.
  10. به وجود آمدن استخوان کوچک در پاشنه پا نیز یکی از علائم جدی خار پاشنه است. این استخوان با حرکت انگشتان دست روی کف پا به‌خوبی حس می شود و با درد شدید و آزاردهنده همراه است.

اگر صبح ها به محض بیدار شدن درد شدیدی را در پاشنه پا احساس می کنید و این درد با کمی راه رفتن بهتر می شود، احتمالاً به خار پاشنه مبتلا شده اید و باید هرچه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کنید. تشخیص خار پاشنه در کلینیک های درمانی و توسط متخصص طب فیزیکی یا ارتوپد انجام می شود.

تشخیص خار پاشنه

برای تشخیص عارضه خار پاشنه، مراحل زیر توسط پزشک متخصص انجام می شود:

  • ابتدا پزشک از شما سوالاتی را درباره علائم و نشانه هایی که تجربه می کنید، تاریخچه بیماری و نوع فعالیتهای روزانه می پرسد و مدل راه رفتن شما را نیز مشاهده می کند.
  • سپس به معاینه فیزیکی پاها و زانوهای شما می پردازد و نقاط دردناک پا را بررسی می کند. همچنین میزان انعطاف پذیری عضلات پا و دامنه حرکتی پاها را ارزیابی می کند.
  • همچنین تست تحریک درد برای بیمار انجام می شود تا توانایی و تحمل بیمار در حین انجام تست تحریک درد ارزیابی شود.
  • اگر نیاز به بررسی دقیق باشد، پزشک انجام رادیوگرافی و MRI را برای فرد تجویز می کند تا تصویر دقیقی از استخوانهای پاشنه پا را مشاهده کند.

پزشک متخصص با بررسی علائم و رفتارهای خاص بیمار، وجود خار پاشنه را تشخیص می دهد. بعد از تشخیص پزشک، بهترین روش درمانی برای شما مشخص می شود تا سریعتر شاهد بهبود شرایط پاها و درمان خار پاشنه باشید.

روشهای پیشگیری از ابتلا به خار پاشنه

برای پیشگیری از ابتلا به خار پاشنه، نکات زیر را رعایت کنید:

  • در صورت ابتلا به چاقی و اضافه وزن شدید، با کمک ورزش و رژیم غذایی سالم، و وزنتان را در محدوده طبیعی نگه دارید.
  • هر روز زمانی را به تمرینات کششی اختصاص دهید تا انعطاف پذیری عضلات بدنتان بیشتر شود.
  • از کفش های مناسب و طبی استفاده کنید و از پوشیدن کفش پاشنه بلند و کفش بسیار تخت خودداری کنید.
  • از ایستادن به مدت طولانی خودداری کنید و بین کارهای خود، روی صندلی بنشینید و به پاهای خود استراحت بدهید.
  • در منزل نیز صندل یا کفش روفرشی بپوشید تا فشار زیاد به پاهای شما وارد نشود.
  • با انجام ورزشهای کم برخورد مانند شنا و دوچرخه سواری، عضلات پاهای خود را تقویت کنید.
  • رژیم غذایی سالمی داشته باشید و مقدار کافی ویتامین C و ویتامین D به بدنتان برسانید.

معرفی روشهای موثر برای درمان خار پاشنه

با توجه به شدت عارضه و وضعیت بیمار، پزشک متخصص یکی از روشهای زیر را برای درمان بیمار توصیه می کند:

  • استفاده از کفش های طبی با کفی های مخصوص خار پاشنه
  • تزریق پی آر پی
  • لیزر درمانی
  • تمرینات ورزشی برای تقویت عضلات پا و افزایش انعطاف پذیری
  • فیزیوتراپی
  • دارودرمانی
  • تزریق کورتیکواستروئید
  • رادیو فرکانسی
  • شاک ویو تراپی
  • عمل جراحی

بعد از مراجعه به پزشک متخصص، ابتدا پزشک از شما می خواهد که به پاهای خود استراحت بدهید و به مدت چند روز از دویدن، پرش یا راه رفتن روی سطوح سخت خودداری کنید. در صورت وجود درد شدید و ناخوشایند، پزشک به شما پیشنهاد می کند که تکه های یخ را روی کف پاهای خود قرار دهید تا درد شما کمتر شود. درست است که با استراحت کردن و قرار دادن کمپرس یخ، میزان درد پاشنه پا کاهش پیدا می کند؛ اما برای حل کامل این مشکل باید روشهای درمانی قطعی را برای درمان خار پاشنه انجام دهید.

در ادامه، با روشهای موثر برای درمان خار پاشنه بیشتر آشنا خواهید شد.

درمان خار پاشنه با استفاده از کفش های مخصوص

بهترین راه برای درمان خار پاشنه در مراحل اولیه، پوشیدن کفش با کفی مخصوص است که میزان فشار وارد شده به کف پاها را کاهش می دهد. پزشک متخصص، ابتدا آناتومی کف پا را بررسی کرده و مناسب‌ترین مدل کفی کفش را برای فرد مشخص می کند. کفش طبی و کفی حمایت کننده کف پا، برای هر فرد به صورت سفارشی ساخته می شود.

با استفاده از کفی مخصوص خار پاشنه، فشار ناشی از وزن به کفی کفش منتقل می شود و درد پاشنه پا از بین می رود. بعضی از کفی های مخصوص خار پاشنه، خاصیت ماساژ کف پا را هم دارند و درد پاشنه هنگام ایستادن و راه رفتن را بسیار کمتر می کنند.

تمرینات ورزشی برای درمان خار پاشنه

درمان خار پاشنه با استفاده از حرکات ورزشی

یکی از راحت‌ ترین روشها برای درمان خار پاشنه، انجام دادن تمرینات ورزشی است که به بهبود درد و التهاب کف پا کمک می کند. انجام حرکاتی مانند کشش پا، گرفتن پا به کمک انگشتان پا و کشش ماهیچه پا با حوله، به تقویت و انعطاف پذیری ماهیچه های پشت پا و پاشنه پا کمک می کند و درد پاشنه پا را کاهش می دهد.

شما باید تمام این حرکات ورزشی را هر روز انجام دهید. علاوه بر اینها، غلتاندن توپ یا بطری زیر پاها، کف پا را ماساژ می دهد و برای کاهش درد ناشی از خار پاشنه بسیار موثر است.

آیا پیاده روی برای خار پاشنه مفید است؟

بعضی از افراد این سوال را دارند که آیا پیاده روی برای خار پاشنه مفید است یا مضر؟ در جواب این سوال باید بگوییم که افراد مبتلا به خار پاشنه، بهتر است از پیاده روی طولانی خودداری کنند؛ زیرا پیاده روی منجر به وارد شدن فشار زیاد به پاشنه پا می شود و درد کف پا را بیشتر می کند.

درمان خار پاشنه با تزریق پی آر پی

یکی از بهترین روشها برای درمان خار پاشنه، تزریق پی آر پی به پاشنه پا است. پی آر پی (PRP) مخفف Platelet Rich Plasma است که به معنای پلاسمای غنی از پلاکت است. پی آر پی، روشی درمانی است که در آن، پلاسمای خون بیمار استخراج شده و با درصد زیادی از پلاکت ها غنی می شود. سپس این پلاسمای غنی شده به ناحیه آسیب دیده در بدن تزریق می شود تا به ترمیم و بازسازی بافتها کمک کند.

مقدار زیادی پروتئین و فاکتورهای رشد در پلاکت خون وجود دارند و پلاکت های خون، مسئول بازسازی بافتهای بدن و التیام التهاب های داخلی هستند؛ به همین دلیل با تزریق پی آر پی به مناطق خاص بدن، غلظت پلاکتهای آن ناحیه بیشتر می شود و روند ترمیم و بازسازی بافتها بهتر و سریعتر انجام خواهد شد.

تزریق پی آر پی برای کاهش درد و درمان خار پاشنه مفید است و به بهبود درد کف پا کمک می کند. تعداد دفعات موردنیاز برای تزریق PRP به میزان آسیب و نظر پزشک بستگی دارد. بهتر است تزریق پلاسما توسط پزشک متخصص طب فیزیکی انجام شود تا این ماده به‌درستی در کف پا تزریق شود.

درمان خار پاشنه با لیزر

برای کاهش درد پاشنه پا و ترمیم بافت آسیب دیده، می توان از لیزردرمانی برای درمان فرد کمک گرفت. در این روش، از اشعه قدرتمند لیزر استفاده می شود تا سرعت گردش خون در محل آسیب دیده بیشتر شود و فشار اضافی از روی بافت موردنظر برداشته شود.

ایمن بودن روش لیزر درمانی، کوتاه بودن دوران نقاهت و کاهش سریع درد از جمله مزایای لیزر تراپی است. به همین دلیل است که بسیاری از افراد، لیزردرمانی برای درمان خار پاشنه را یکی از بهترین و موثرترین روشهای درمانی می دانند. نکته مهم این است که لیزردرمانی باید توسط پزشک متخصص و با کمک دستگاه های پیشرفته انجام شود.

درمان خار پاشنه با اوزون تراپی

یکی دیگر از روشهای موثر برای درمان خار پاشنه، تزریق اوزون به کف پا است. اوزون، گازی با خواص پزشکی و درمانی زیاد است که می تواند مشکلات مربوط به سیستم حرکتی انسان را برطرف کند. که باعث تحریک سلولهای بنیادی می شود و بافت های بدن مانند غضروف ها و… را ترمیم می کند.

یکی از نتایج اوزون درمانی، کاهش درد و التهاب است. پس از ورود اوزون به بدن، غضروف های آسیب دیده شروع به ترمیم و بازسازی می کنند و بدن می تواند مکانیسم های درمانی را به صورت طبیعی و خودکار انجام دهد. همچنین سیستم ایمنی بدن تقویت شده و میزان درد و التهاب کمتر می شود.

آیا فیزیوتراپی برای درمان خار پاشنه موثر است؟

حرکات کششی به تقویت عضلات پا کمک می کند، ماهیچه های سفت پا را شل می کند و انعطاف پذیری بدن را افزایش می دهد. اگر فرد به دلیل ضعف عضلات پا به خار پاشنه مبتلا شده باشد، بهتر است با انجام حرکات کششی، عضلات پاهایش را تقویت کند. بعد از معاینه توسط پزشک، مشخض می شود که جلسات فیزیوتراپی را انجام دهید یا خیر. در جلسات فیزیوتراپی، باید ورزشهای کششی و تقویتی مناسب را برای قسمت پایین پا و کف پا انجام دهید که این حرکات، به پایدارسازی قوزک پا و پاشنه پا کمک می کنند.

داروهای مناسب برای رفع خار پاشنه

برای کاهش درد پاشنه پا، می توان از داروهای مسکن بدون نسخه استفاده کرد تا التهاب کف پا درمان شود. داروهای غیراستروئیدی مانند ناپروکسن و ایبوپروفن در کاهش درد پاشنه پا موثر هستند. البته مصرف این داروها با عوارض خاصی مانند سوزش معده و افزایش فشار خون همراه است و به همین دلیل، مصرف طولانی مدت این داروها پیشنهاد نمی شود. به جای درمانهای موقتی مانند مصرف دارو، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کرده و با کمک روشهایی مانند انجام حرکات ورزشی، تزریق پی آر پی و لیزردرمانی، مشکل خار پاشنه را رفع کنید.

درمان خار پاشنه با شاک ویو تراپی

یکی دیگر از روشهای موثر برای درمان خار پاشنه، شاک ویو تراپی است. دستگاه شاک ویو تراپی از امواج فراصوت برای درمان بافت فاشیا پلانتر استفاده می کند. بعد از وارد شدن امواج قدرتمند فراصوت با پالس های دستگاه، بدن شروع به ترمیم منطقه آسیب دیده می کند و فرآیند بازسازی بافتها شروع می شود.

درمان خار پاشنه با تزریق کورتیکواستروئید

گاهی اوقات پزشک متخصص برای تسکین درد ناشی از خار پاشنه، تکنیک تزریق کورتون را انجام می دهد. کورتیزون، یک ضدالتهاب قدرتمند است که نوعی ابزار کنترل درد به شمار می آید. تزریق کورتیکواستروئید، التهاب و درد ناشی از خار پاشنه را کاهش می دهد؛ اما مشکل خار پاشنه را برطرف نمی کند.

برای کاهش سریع درد خار پاشنه پا، می توان کورتیزون را تزریق کرد و برای درمان کامل این مشکل، سایر روشهای درمانی موثر مانند پوشیدن کفشهای طبی، تزریق پی آر پی، انجام حرکات کششی و لیزر درمانی را انجام داد.

رژیم غذایی مناسب برای درمان خار پاشنه

تغذیه سالم، اهمیت زیادی دارد و روی درمان بیماریها تاثیر مستقیم می گذارد. یکی از نکات مهم برای درمان خار پاشنه، کنترل وزن و کاهش چربی های بدن است. مصرف مواد غذایی سرشار از کلسیم، ویتامین دی، زردچوبه، سیر، اسفناج، گوجه فرنگی، انبه، انواع توت، مرکبات، عدس، کنجد، تخم کدو تنبل و آووکادو به بهبود سلامت پا کمک می کند و در کاهش درد پاشنه پا موثر است.

جراحی خار پاشنه

برای درمان خار پاشنه توصیه می شود تا حد امکان از سایر روشهای درمانی مانند فیزیوتراپی، دارودرمانی، تزریق کورتیکواستروئید، شاک ویو استفاده کرد و عمل جراحی به عنوان گزینه آخرتان باشد. عمل جراحی برای درمان خار پاشنه زمانی انجام می شود که میزان آسیب زیاد باشد؛ به حدی که اعصاب محیطی پا درگیر شود.

بهترین روش درمان خار پاشنه

از میان تمام درمانهای موجود، روشهایی مانند تزریق پی آر پی، شاک ویوتراپی و استفاده از کفش های طبی با کفی مخصوص تاثیر زیادی در درمان خار پاشنه دارند. این دو روش توسط پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی قابل انجام است و نسبت به سایر روشهای درمانی، هزینه کمتری دارند.

درمان تضمینی خار پاشنه در تهران

اگر به دنبال پزشک متخصص برای درمان خار پاشنه در تهران هستید و دوست دارید سریعتر از درد و التهاب پاهای خود راحت شوید، پیشنهاد می کنیم که به کلینیک دکتر آنا آوامهر مراجعه کرده و درمان مشکل خود را به این پزشک متخصص بسپارید.

دکتر آنا آوامهر، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی است که تجربه زیادی در حل مشکلات مربوط به ستون فقرات انسان دارد. این پزشک متخصص، رتبه سوم برود تخصصی کشور را در کارنامه خود دارد و از اعضای انجمن طب فیزیکی آمریکا است. احتمالاً دکتر آوامهر را بارها در برنامه های مختلف تلویزیونی هم مشاهده کرده اید؛ زیرا این پزشک به عنوان کارشناس رسانه ای نیز فعالیت می کند.

دکتر آوامهر، با انجام روشهای غیرتهاجمی و موثر، به اصلاح ناهنجاری های جسمی، افزایش دامنه حرکت مفاصل، کاهش درد و تقویت عضلات بدن کمک می کند.

در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر آوامهر، انواع بیماریها و مشکلات مانند کمر درد، زانو درد، درد سیاتیک، گردن درد، خار پاشنه، درد آرنج و… با بهترین متدها و دستگاه های پزشکی انجام می شود.

دکتر آوامهر با کمک ابزارهای کمکی و روشهای مختلف، به بهبود عملکرد جسمانی افراد کمک می کند. کلینیک دکتر آوامهر در خیابان کامرانیه تهران واقع شده است و موقعیت مکانی خوبی دارد.

همچنین تشخیص دکتر آوامهر بسیار دقیق و بدون خطا است و شما می توانید درمان مشکلات و بیماری های خود را به این پزشک متخصص و حرفه ای بسپارید.

فیلم توضیحات دکتر آوامهر

فیلم توضیحات دکتر آوامهر در مورد درمان تخصصی خار پاشنه

دکتر آوامهر، تکنیک هایی مانند تجویز کفش طبی با کفی مخصوص، تزریق پی آر پی، ارائه برنامه ورزشی برای تقویت ماهیچه های پشت پا و لیزر درمانی را برای درمان خار پاشنه انجام می دهد.

بسیاری از افرادی که به کلینیک دکتر آوامهر مراجعه کرده و تمرینات توانبخشی دکتر را انجام داده اند، از کاهش درد و بهبود وضعیت بدنشان رضایت داشته اند.

برای درمان خار پاشنه، کفش های مخصوصی برای بیمار ساخته می شود که از استخوان کف پا به خوبی محافظت کرده و فشار وزن بدن را به‌خوبی در کف پا توزیع می کند. در نتیجه با پوشیدن این کفش ها، فشار کمتری به پاشنه پاهای شما وارد می شود و مشکل خار پاشنه را کمتر احساس می کنید. همچنین با انجام تمرینات ورزشی، عضلات پاهای خود را تقویت می کنید. علاوه بر اینها، با لیزر درمانی و تزریق پی آر پی، سریعتر از مشکل خار پاشنه راحت می شوید و می توانید بدون احساس درد و ناراحتی، راه بروید و فعالیت کنید.

هزینه درمان خار پاشنه در کلینیک دکتر آوامهر با توجه به مصوبه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی محاسبه می شود و شما می توانید با هزینه مناسب، مشکل خود را برطرف کنید.

بنابراین اگر به دنبال پزشک متخصص برای درمان خار پاشنه هستید و می خواهید بدون نیاز به عمل جراحی این کار را انجام دهید، هرچه زودتر نوبت خود را در کلینیک دکتر آوامهر رزرو کرده و درمان خود را به این پزشک حرفه ای بسپارید تا سریعتر شاهد بهبودی بدن خود باشید.

2 دیدگاه

  • با سلام و وقت بخیر…بطور اتفاقی در فیس بوک مشاهده کردم و چندان جذاب نبود ولی یکی دو مطلب در مورد خار پاشنه..درد زانو و فیبرومیالژی خوندم و خیلی برایم جالب بود و این شاخه از تخصص پزشکی برایم جذاب شد که واقعا” کاربردی است.تشکر از خانم دکتر و مطالب ارزندشون..خدانگهدارتان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *