همه ما انسانها به دنبال سلامتی کامل هستیم و دوست داریم کارهای روزانه خود را بدون درد و ناراحتی انجام دهیم. متاسفانه یکی از دردهای شایع در میان ایرانی ها، درد دنبالچه است که انجام کارهایی مانند راه رفتن، نشستن، بلند شدن، دویدن، رانندگی و پریدن را برای فرد دشوار می کند. گاهی اوقات درد و آسیب دیدگی این قسمت، دلیل اصلی کمردرد و درد سیاتیک است.

در این نوشته می خواهیم درباره درد دنبالیچه و دلایل این درد با شما صحبت کنیم و بهترین روشها برای درمان درد دنبالچه را به شما توضیح دهیم. اگر به تازگی در هنگام نشستن و خوابیدن، در انتهای کمرتان احساس درد و التهاب می کنید، با ما همراه باشید تا دلایل درد در استخوان دنبالچه را با هم بررسی کنیم.

ابتدا بیایید بررسی کنیم که دنبالچه چیست و در کجا قرار دارد؟

دنبالچه چیست

دنبالچه چیست؟

آخرین بخش ستون فقرات را استخوان دنبالچه تشکیل می دهد. دنبالچه، درست در زیر استخوان خاجی قرار دارد. استخوان آن از 3 تا 5 استخوان کوچک تشکیل شده است که به هم متصل هستند و یک استخوان واحد را تشکیل داده اند. دنبالچه در زبان انگلیسی، استخوان Coccyx (کوکسیکس) نام دارد.

دنبالچه، استخوانی مثلثی شکل و کوچک است و نقش مهمی در حفظ تعادل بدن و برقراری ثبات در کمر، تقویت لیگامنتها و عضلات، توزیع فشار روی لگن و حفظ حالت صحیح ستون فقرات دارد.

اگر می خواهید دنبالچه را لمس کنید، دستتان را روی شکاف میان باسن قرار دهید و کمی فشار دهید.

آناتومی دنبالچه

آناتومی دنبالچه به این صورت است که بجز اولین استخوان، سایر استخوانهای کوچک به هم جوش خورده اند. در قسمت جلویی استخوان دنبالچه، کمی انحنا را مشاهده می کنیم. در قسمت عقب استخوان دنبالیچه نیز شاهد فرورفتگی هستیم. گفتیم که استخوان خاجی (ساکروم) و استخوان دنبالچه به هم متصل هستند و این دو استخوان به میزان بسیار کمی قابلیت حرکت دارند.

استخوان دنبالچه به ماهیچه سرینی بزرگ، عضلات مقعد و عضلات کف لگن متصل می شود؛ بنابراین اگر استخوان دنبالچه آسیب ببیند، ممکن است درد و ناراحتی به ناحیه پایین کمر، باسن و پاها می رسد.

درد در ناحیه دنبالچه، به دلایل مختلفی پیش می آید و در بسیاری از موارد، قابل درمان است. زمانی که دنبالچه آسیب ببیند، فرد در هنگام نشستن، بلند شدن، رانندگی و خم شدن درد شدیدی را حس می کند.

درد دنبالچه به انگلیسی

درد دنبالچه، در علم پزشکی به coccydynia (کوکسیدینی یا کوکسیدنیا) معروف است. کوکسیدینی در میان زنان شایع تر از مردان است.

در ادامه با دلایل بروز درد و التهاب در استخوان دنبالچه آشنا خواهیم شد.

دلایل بروز درد در دنبالچه

موارد زیر، از جمله اصلی‌ترین دلایل درد دنبالچه هستند:

  • دررفتگی دنبالچه: اصلی ترین دلیل درد دنبالچه، دررفتگی استخوان دنبالچه به سمت جلو و عقب است. دررفتگی دنبالچه، کارهایی مانند نشستن، بلند شدن و رانندگی را برای افراد دشوار می کند.
  • نشستن طولانی مدت روی سطوح سخت: اگر شما به مدت طولانی روی سطوح بسیار سخت بنشینید، فشار زیادی به ستون فقرات شما وارد می شود و ممکن است درد شدیدی را در ناحیه دنبالچه خود حس کنید. اگر بعد از اسب سواری، دوچرخه سواری، نشستن روی تخته سنگ و… به درد دنبالچه دچار می شوید، باید بدانید که فشار به استخوان این ناحیه شما وارد شده است و باید سریع وضعیت بدن خود را به حالت طبیعی برگردانید تا فشار از روی دنبالچه برداشته شود.
  • سقوط از بلندی یا زمین خوردگی شدید: در صورتی که فرد از ارتفاع به زمین بیفتد و فشار ناگهانی به استخوان دنبالچه وارد شود، احتمال آسیب دیدگی دنبالچه و شروع درد مزمن در این ناحیه زیاد است. در صورت آسیب ورزشی یا صدمه فیزیکی، محل اتصال دنبالیچه به استخوان خاجی آسیب می بیند و لیگامانهای اطراف دچار التهاب می شوند. در این موارد، باید سریعاً برای درمان درد دنبالچه اقدام کرد.
  • روماتیسم: بیماری های روماتیسمی مانند آرتریت روماتوئید باعث التهاب و درد در استخوان دنبالچه می شود.
  • زایمان: در فرآیند زایمان طبیعی، سر نوزاد از بالای استخوان دنبالچه عبور می کند. در صورت طولانی شدن مراحل زایمان، احتمال دارد که استخوان دنبالچه و اجزای متصل به آن آسیب ببیند. یکی از شایع ترین دلایل درد دنبالچه در خانم ها، زایمان است.
  • شکستگی استخوان: در صورتی که استخوان دنبالچه آسیب ببیند یا دچار شکستگی شود، فرد درد مزمن و شدیدی را در انتهای ستون فقرات خود حس می کند.
  • وجود مشکل در ستون فقرات: چنانچه فرد به کمردرد، تنگی کانال نخاعی و فشردگی اعصاب کمر دچار شده باشد، به احتمال زیاد درد دنبالچه را نیز تجربه می کند. بسیاری از افراد که به کمر درد مبتلا هستند، از انتشار درد به ناحیه دنبالیچه نیز شکایت می کنند.
  • اضافه وزن شدید: زمانی که وزن فرد بسیار بالا باشد، فشار به صورت مستقیم به ستون فقرات و استخوان دنبالچه وارد می شود.
  • لاغری مفرط: درد دنبالچه در افراد بسیار لاغر نیز شایع است؛ زیرا در این افراد، میزان تجمع چربی در ناحیه باسن و لگن بسیار کم است و فشار، مستقیماً به استخوان خاجی و دنبالچه وارد می شود. در نتیجه هنگام نشستن و بلند شدن، استخوان دنبالچه دچار چرخش می شود و به مرور زمان، شکل استخوان دنبالچه تغییر می کند.
  • یبوست: یبوست شدید، عملیات دفع را دشوار می کند و به استخوان دنبالچه فشار زیادی وارد می کند. در صورت حل مشکل یبوست، درد دنبالچه نیز بهبود پیدا می کند.
  • تومورهای سرطانی: در صورت وجود تومورهای بدخیم در قسمت انتهایی ستون فقرات، به استخوان دنبالچه فشار وارد می شود.
  • عفونت: یکی دیگر از دلایل تجربه درد در دنبالیچه، وجود عفونت در این ناحیه است.
  • گرفتگی عضلات: وجود مشکل در گره های عضلانی یا اسپاسم عضلات بالابرنده مقعد منجر به ایجاد فشار و درد در ناحیه دنبالچه می شود.

در صورتی که هم اکنون با درد دنبالچه درگیر هستید، بهتر است به متخصص طب فیزیکی مراجعه کنید تا دلیل اصلی درد را تشخیص دهد و بهترین درمان برای درد دنبالچه را برای شما تجویز کند. برای درمان درد دنبالچه، می توان از روشهایی مانند تزریق پی آر پی، جا اندازی، دارودرمانی، ماساژ، سرما درمانی و… استفاده کرد. اگر نمی دانید درد دنبالچه با چه علائم و نشانه هایی همراه است، ادامه این نوشته را بخوانید.

علائم درد در دنبالچه

وجود مشکل در دنبالچه ممکن است با علائم و نشانه‌های مختلفی همراه باشد. برخی از شایع ترین علائم درد استخوان دنبالچه عبارت هستند از:

  • تجربه درد در پایین کمر و باسن: این درد ممکن است شدید یا خفیف باشد. گاهی اوقات درد دنبالچه با احساس تیر کشیدن در هنگام نشستن، خم شدن و بلند شدن همراه است. اکثر افراد، این درد را در پایین کمر و بالای باسن تجربه می کنند.
  • سفتی استخوان و محدودیت حرکتی: بعضی افراد، بعد از درد دنبالچه شاهد محدودیت حرکت این ناحیه هستند که باعث ایجاد مشکل در هنگام نشستن و سایر فعالیتهای روزمره می شود.
  • امتداد درد تا کمر و زانو: در برخی موارد، درد از استخوان دنبالچه به سمت پشت، پایین کمر، زانوها و ساق پا امتداد دارد و تمام قسمت پایینی بدن را درگیر می کند.
  • دشواری و ناراحتی در هنگام نشستن: در صورتی که استخوان دنبالچه آسیب ببیند، وارد شدن هرگونه فشار برای فرد دردناک است. بسیاری از افراد، بعد از تجربه درد در دنبالچه، نمی توانند روی سطوح سفت بنشینند و به بالشتک یا تشکهای نرم نیاز دارند تا میزان فشار روی استخوان دنبالچه کمتر شود.
  • حساس شدن ناحیه دنبالچه: درد و ناراحتی، یکی دیگر از علائم درد دنبالچه هستند. اگر با لمس کردن یا فشار آوردن به استخوان دنبالچه درد شدیدی را حس می کنید، باید بدانید که مشکلی در این قسمت وجود دارد و باید به پزشک مراجعه کنید.
  • درد در هنگام دستشویی کردن(اجابت مزاج)
  • درد هنگام رابطه جنسی

در صورت تجربه هرکدام از این موارد، سریعاً به پزشک مراجعه کنید تا جلوی تشدید فشار و آسیب به دنبالچه گرفته شود و مراحل درمان شما سریعتر آغاز شود. پزشک متخصص، ابتدا بدن شما را معاینه می کند تا دلیل اصلی درد دنبالچه را تشخیص دهد.

علت درد دنبالچه

علت درد دنبالچه در هنگام نشستن

بعضی از افراد، در هنگام نشستن، درد تیز و شدیدی را در ناحیه انتهایی کمر و باسن خود احساس می کنند که وجود التهاب و آسیب در استخوان دنبالچه را اثبات می کند.

موارد زیر از جمله دلایل رایج درد استخوان دنبالچه در هنگام نشستن هستند:

  • شکستگی یا دررفتگی دنبالچه(ترومای خارجی): ضربه مستقیم به استخوان دنبالچه و دررفتگی دنبالچه، منجر به التهاب دنبالچه و احساس درد در هنگام نشستن می شود.
  • وجود التهاب، عفونت، آبسه و تومور: وجود عفونت و التهاب مفصلی در مناطق مجاور استخوان دنبالچه منجر به تشدید درد در هنگام نشستن خواهد شد.
  • وضعیت نادرست بدن در هنگام نشستن: زمانی که فرد به صورت خمیده می نشیند یا باسن خود را روی سطوح سخت قرار می دهد، به استخوان دنبالچه فشار زیادی وارد می شود و پس از مدتی، فرد احساس درد می کند.
  • ضربه ناشی از زایمان سخت یا نشستن طولانی مدت روی یک سطح باریک یا سخت(ترومای داخلی).
  • کوتاهی و اختلال عضلات کف لگن

در صورت تجربه درد شدید و آزاردهنده در هنگام نشستن، بهتر است به دکتر متخصص ستون فقرات مراجعه کنید تا وضعیت استخوان دنبالچه شما بررسی شود.

علت درد دنبالچه در خانمها

احتمال بروز درد دنبالچه در خانمها، از آقایان بیشتر است. درد دنبالچه در زنان ممکن است به دلیل زایمان دشوار، تغییرات هورمونی در دوران بارداری، کاهش استحکام استخوانها، پوکی استخوان، آرتروز مفاصل، اسپاسم عضلات لگن، زمین خوردن و عفونت پیش بیاید.

علت عفونت دنبالچه چیست؟

مواردی مانند ورود باکتری بعد از عمل جراحی، آسیب مستقیم به دنبالچه، کیست پیلونیدال، عدم رعایت بهداشت در دوران بارداری از جمله علتهای عفونت دنبالچه هستند. عفونت دنبالچه با احساس درد شدید، تورم، قرمزی پوست، احساس گرما در ناحیه دنبالچه، تب، ترشحات و التهاب در نزدیکی استخوان دنبالچه همراه است. در صورت ابتلا به عفونت دنبالچه، پزشک آنتی بیوتیک های مخصوص را برای شما تجویز می کند تا عفونت را کنترل کند.

آیا درد دنبالچه خوب می شود؟

در صورت مراجعه به پزشک متخصص و رعایت دستورالعمل های پزشک، مطمئن باشید که درد دنبالچه تا حد زیادی درمان می شود و از این درد آزاردهنده خلاص خواهید شد. بعد از کاهش درد دنبالچه، همواره به وضعیت بدن خود در هنگام نشستن توجه داشته باشید و با انجام حرکات تقویتی، عضلات بدن خود را قوی نگه دارید.

در ادامه، با هرکدام از روشهای موثر برای درمان درد دنبالچه آشنا خواهید شد.

مراحل تشخیص درد در دنبالچه

متخصص طب فیزیکی می تواند دلیل اصلی درد در استخوان دنبالچه را تشخیص دهد.

برای تشخیص دلیل در  دنبالچه، پزشک این مراحل را انجام می دهد:

  • ابتدا پزشک متخصص از شما سوالاتی را درباره زمان شروع درد، علائم، شدت درد، میزان گسترش درد و تاثیر درد روی فعالیتهای روزانه مطرح می کند تا دلیل اصلی بروز درد را تشخیص دهد.
  • سپس پزشک ناحیه دنبالچه شما را معاینه فیزیکی می کند تا میزان التهاب در دنبالچه و ستون فقرات را بررسی کند.
  • برای تشخیص دقیق پزشکی، پزشک به شما توصیه می کند که از وضعیت کمر و لگن خود در دو حالت نشسته و ایستاده عکس بگیرید تا زاویه چرخش لگن و استخوان کوکسیکس را بهتر مشاهده کند. برای تصویربرداری از استخوان، می توان سی تی اسکن، ام ار آی و رادیوگرافی با اشعه ایکس را انجام داد.
  • در بعضی موارد شما باید آزمایشهای تکمیلی مانند آزمایش خون را هم انجام دهید تا پزشک از سلامتی بدن شما مطمئن شود.

بعد از معاینه کامل، پزشک تشخیص می دهد که آیا درد شما موقتی است و در منزل درمان می شود یا اینکه باید برای درمان درد دنبالچه به سراغ روشهایی مانند تزریق PRP و استروئید در دنبالچه و… بروید. در ادامه با روشهای درمان درد دنبالچه در منزل و سایر روشهای درمانی موثر برای رفع این درد آشنا خواهید شد.

نکات مهم برای مراقبت از استخوان دنبالچه در خانه

برای کاهش درد دنبالچه، این نکات را رعایت کنید:

  • از نشستن به مدت طولانی روی سطوح سفت خودداری کنید و روی بالش های طبی و تشک های نرم بنشینید.
  • به اندازه کافی آب، سبزیجات و غذاهای فیبردار مصرف کنید تا به مشکل یبوست دچار نشوید.
  • مراقب تناسب اندام خود باشید؛ زیرا اضافه وزن باعث وارد شدن فشار بیشتر به دنبالچه، زانوها و کمرتان می شود.
  • اگر انجام دوچرخه سواری و اسب سواری به دنبالچه و کمرتان فشار وارد می کند، شدت این فعالیتها را کمتر کنید.
  • ورزش کنید. هرچقدر بیشتر ورزش کنید، عضلات بدن شما قوی تر می شوند و حفظ تعادل و نگه داشتن ستون فقرات برای شما راحت تر می شود.

درمان درد دنبالچه

راه های درمان درد در دنبالچه

برای درمان درد دنبالچه می توان از روشهای غیرجراحی و جراحی استفاده کرد. تکنیک های زیر، برای درمان درد در ناحیه دنبالچه بسیار موثر هستند:

  • تزریق پی آر پی به دنبالچه
  • تزریق استروئید به دنبالچه
  • جااندازی دررفتگی دنبالچه
  • کایروپراکتیک
  • ورزش های اصلاحی
  • فیزیوتراپی
  • ماساژ و درمانهای دستی
  • دارو درمانی
  • قرار دادن یخ برای کاهش درد
  • استفاده از بالش طبی نرم
  • آب درمانی
  • الکترودرمانی
  • عمل جراحی

پی آر پی برای درمان درد دنبالچه

یکی از جدیدترین و موثرترین روشها برای درمان درد دنبالچه، تزریق پی آر پی به استخوان دنبالچه است. پی آر پی، روشی درمانی است که در آن، پلاسمای خون بیمار استخراج شده و با درصد زیادی از پلاکت ها غنی می شود. سپس این پلاسمای غنی شده به ناحیه آسیب دیده در دنبالچه تزریق می شود تا به بازسازی و ترمیم بافتهای اطراف دنبالچه کمک کند. پی آر پی، بدون نیاز به عمل جراحی سنگین و بیهوشی فرد انجام می شود و یکی از روشهای موثر برای درمان دردهای شدید و مزمن در ناحیه دنبالچه است.

با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت، غلظت پلاکتها و فاکتورهای رشد در آن قسمت از بدن بیشتر می شود و میزان التهاب ها و آسیبهای فرد را کاهش می دهند. امروزه تزریق پی آر پی برای زانو درد، درمان کمردرد، دیسک گردن و… انجام می شود و یکی از تکنیکهای پزشکی رایج برای درمان مشکلات حرکتی است.

تزریق پی ار پی باید فقط توسط پزشک متخصص انجام شود تا بیمار شاهد کاهش سریع درد دنبالچه باشد.

درمان درد دنبالچه با تزریق استروئید

یکی از راه های عالی برای درمان درد دنبالچه، تزریق استروئید به دنبالچه است. در صورتی که به تازگی فرد دچار آسیب در ناحیه دنبالچه شده باشد، می توان تکنیک تزریق استروئید را برای او انجام داد. استروئید، نوعی داروی ضدالتهاب است و تزریق این ماده باعث کاهش التهاب و درد در دنبالچه می شود.

بعضی از پزشکان، استروئید را بی حس کننده موضعی ترکیب کرده و سپس به قسمت انتهایی کمر تزریق می کنند تا تاثیر آن بیشتر شود. تزریق استروئید بلافاصله درد استخوان دنبالچه را کاهش می دهد و فرد را به مدت چند هفته از این درد ناخوشایند راحت می کند.

تزریق استروئید تنها باید توسط پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی انجام شود. تزریق استروئید با هدایت فلوئوروسکوپی انجام می شود تا پزشک، سر استخوان دنبالچه را پیدا کند و تزریق را دقیقاً در اطراف استخوان دنبالچه انجام دهد. تزریق استروئید برای افراد مبتلا به اختلالهای خونریزی و اختلال انعقاد خون توصیه نمی شود؛ زیرا ممکن است با عوارض جدی همراه باشد.

در صورتی که انجام فیزیوتراپی، ماساژ، درمانهای دستی، آب درمانی و… برای شما موثر نبود، پزشک متخصص شرایط شما را بررسی می کند و سپس تزریق استروئید به استخوان دنبالچه را برای شما تجویز می کند تا از درد و التهاب دنبالچه خلاص شوید.

جاانداختن استخوان دنبالچه با تکنیک کایروپراکتیک

کایروپراکتیک، روشی درمانی است که به تنظیم استخوانهای بدن و برقراری تعادل در سیستم عصبی و عضلانی کمک می کند. در این روش، پزشک متخصص، حرکات دست و ماساژهای خاص را انجام می دهد تا استخوانها و مفاصل به محل اصلی خود برگردند. علاوه بر ماساژ و اعمال فشارهای خفیف روی بدن بیمار، پزشک برنامه ورزشی خاصی را برای بیمار مشخص می کنند تا سبک زندگی فرد تغییر کند و زودتر شاهد درمان دردهایش باشد.

ورزش های اصلاحی برای درمان درد دنبالچه

خوشبختانه شما می توانید با انجام ورزش های اصلاحی، درد دنبالچه را تا حد زیادی درمان کنید. ورزشهایی مانند حرکت کششی گربه- گاو، حرکت بچه و حرکت کبوتر باعث کشش عضلات کمر و کف لگن می شود و فشار را از روی استخوان دنبالچه برمی دارد که به کاهش درد و التهاب کمک می کند. بعضی از ورزشهای اصلاحی نیز برای تراز شدن ستون فقرات و اصلاح وضعیت بدن بسیار مفید هستند.

یادتان باشد که تنها پزشک متخصص می تواند ورزش های اصلاحی موثر برای درمان درد دنبالچه را به شما آموزش دهد.

بالشتک زیرنشیمنی طبی برای دنبالچه

استفاده از بالشتک زیرنشیمنی طبی برای کاهش درد دنبالچه

برای کاهش درد دنبالچه، بهتر است از بالش های طبی و مخصوص استفاده کنید. این بالشت ها از فوم خاصی ساخته می شوند که هرگونه ضربه و فشار را به خود جذب می کند. در نتیجه در هنگام نشستن روی این بالش های طبی، فشار به این بالش ها وارد می شود و استخوان دنبالچه در وضعیت راحت تری قرار می گیرد. در قسمت عقب این بالشتکها، شکاف کوچکی وجود دارد که فشار روی استخوان دنبالچه را کمتر می کند.

این بالش ها کوچک و قابل حمل هستند و شما می توانید در هنگام کار کردن در اداره، رانندگی کردن، مسافرت، خوابیدن و… از این بالش های طبی استفاده کنید.

قبل از خرید بالش طبی، بهتر است با پزشک متخصص و فیزیوتراپیست مشورت کنید تا بتوانید بالش طبی مناسبی را خریداری کنید.

کاهش درد دنبالچه با یخ درمانی

استفاده از یخ به کاهش درد و التهاب دنبالچه کمک می کند. برای این کار، تنها باید مقداری یخ را روی منطقه دردناک قرار دهید؛ اما به یاد داشته باشید که بین یخ و پوستتان، دستمال یا حوله بگذارید تا به بافت پوست شما آسیبی وارد نشود.

داروهای موثر برای کاهش درد دنبالچه

ممکن است پزشک متخصص، مصرف داروهای ضدالتهاب مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و… را برای شما تجویز کند تا میزان درد و التهاب کمتر شود. همچنین بعضی از داروهای موضعی مانند کرم ها و پمادها به کاهش درد دنبالچه کمک می کند.

کاهش درد دنبالچه با ماساژ

ماساژهای ملایم و درمانهای دستی نیز به کاهش درد در استخوان دنبالچه کمک می کند؛ زیرا این روشها، میزان فشار روی استخوان دنبالچه را کمتر می کند.

درمان درد دنبالچه با آب درمانی

با انجام حرکات کششی در آب، شنا و آب درمانی، بدن در محیطی غیراسترسی قرار می گیرد و میزان فشار روی استخوان دنبالچه کمتر می شود. به همین دلیل، آب درمانی یکی از بهترین تکنیکها برای تسکین درد دنبالچه است.

بهبود درد در ناحیه دنبالچه با الکتروتراپی

در بعضی موارد، پزشک متخصص طب فیزیکی از تکنیکهای الکتروتراپی برای درمان درد دنبالچه استفاده می کند. الکتروتراپی با استفاده از الکترودها انجام می شود و به بهبود عملکرد عضلات و بافتهای اطراف دنبالچه کمک می کند.

فیزیوتراپی برای درمان درد دنبالچه

در بعضی از موارد درد دنبالچه با فیزیوتراپی به صورت کامل درمان می شود. این تکنیک فقط باید توسط فیزیوتراپیست و با تجویز متخصص طب فیزیکی انجام شود. در این روش، فیزیوتراپیست از تمرینات تقویتی، حرکات کششی و ورزشهای اصلاحی برای تقویت عضلات پشت و کاهش درد دنبالچه استفاده می کند. در طی جلسات فیزیوتراپی، تمام قسمتها مانند عضلات کف لگن، عضلات شکم، فیله کمر و… تقویت می شوند و استخوان دنبالچه در مکان صحیح خود قرار می گیرد.

درمان درد دنبالچه با عمل جراحی

در مواردی که میزان آسیب به استخوان دنبالچه زیاد باشد و با روشهایی مانند ماساژ، فیزیوتراپی، ورزش، دارو درمانی، الکتروتراپی، لیزر درمانی و… نتوان آن را درمان کرد، پزشک انجام عمل جراحی را توصیه می کند. عمل جراحی دنبالچه با هدف کاهش فشار روی دنبالچه و برداشتن قسمتهای زائد استخوان دنبالچه انجام می شود.

علائم دررفتگی دنبالچه

دررفتگی دنبالچه با با علائم و نشانه‌ های زیر همراه است:

  • درد شدید
  • حساسیت به لمس و فشار
  • دشواری در نشستن و راه رفتن
  • تورم و التهاب
  • احساس درد شدید در هنگام خم شدن یا بلند شدن از روی صندلی

در صورت تجربه هرگونه از علائم دررفتگی دنبالچه، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا بهترین روش درمانی را به شما توصیه کند. گاهی اوقات بهترین درمان برای رفع درد در ناحیه دنبالچه، جا انداختن دررفتگی دنبالچه و برگرداندن استخوان به مکان صحیحش است.

آیا درد دنبالچه بعد از جااندازی دررفتگی دنبالچه خوب می شود؟

همین ابتدا باید بدانید که جا انداختن استخوان دنبالچه فقط باید توسط یک پزشک متخصص طب فیزیکی انجام شود. پزشک متخصص از تکنیکهای دستی، کشش عضلانی، ماساژ و حرکات کایروپراکتیک برای درمان دررفتگی دنبالچه کمک می گیرد تا استخوان دنبالچه را به موقعیت اصلی خود برگرداند. در بعضی از موارد، بعد از جا انداختن استخوان دنبالچه، درد بیمار کمتر می شود و گاهی اوقات نیز تاثیر زیادی ندارد. بهتر است بعد از جااندازی دررفتگی استخوان دنبالچه، از ورزش های اصلاحی و تکنیک فیزیوتراپی برای درمان کامل درد استفاده کنید تا برای همیشه از شر این مشکل خلاص شوید.

بهترین دکتر برای درمان درد دنبالچه کیست؟

اگر از درد دنبالچه در عذاب هستید و به دنبال راهی برای درمان درد در استخوان دنبالچه می گردید، پیشنهاد می کنیم که به دکتر آنا آوامهر مراجعه کنید و مراحل درمان خود را به این پزشک حرفه ای و متخصص بسپارید.

آشنایی با تخصص دکتر آوامهر

دکتر آنا آوامهر، متخصص طب فیزیکی و ستون فقرات است که تجربه زیادی در حل مشکلات ستون فقرات دارد. این پزشک متخصص، رتبه سوم برود تخصصی کشور را در کارنامه خود دارد و از اعضای انجمن طب فیزیکی آمریکا است. احتمالاً دکتر آوامهر را بارها در برنامه های مختلف تلویزیونی هم مشاهده کرده اید؛ زیرا این پزشک به عنوان کارشناس رسانه ای نیز فعالیت می کند.

در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر آوامهر، تمام مشکلات و دردهای مرتبط با ستون فقرات، زانو، دنبالچه، لگن و پاها قابل درمان است. در کلینیک دکتر آوامهر از تجهیزات پزشکی پیشرفته برای درمان دردهای عضلانی و اسکلتی استفاده می شود تا برای همیشه از درد و ناراحتی خلاص شوید.

بنابراین اگر به دنبال پزشکی توانمند برای درمان درد دنبالچه هستید، هرچه سریعتر نوبت خود را رزرو کرده و توسط دکتر آوامهر ویزیت شوید.

در کلینیک دکتر آوامهر، از چه تکنیک هایی برای درمان درد دنبالچه استفاده می شود؟

دکتر آوامهر از روشهایی مانند کایروپراکتیک، تزریق استروئید، تزریق پی آر پی، ماساژ، سرما درمانی، ورزشهای اصلاحی و… برای درمان درد دنبالچه استفاده می کند.

تاکنون، افراد زیادی توسط دکتر آوامهر ویزیت شده اند و شاهد برطرف شدن دردهای خود بوده اند. اگر شما هم می خواهید سریعتر از مشکلات حرکتی و دردهای اسکلتی راحت شوید، هرچه زودتر نوبت خود را در کلینیک دکتر آوامهر رزرو کنید و مراحل درمان خود را به این پزشک متخصص و باتجربه بسپارید.

فیلم توضیحات دکتر آنا آوامهر درمورد درمان های دنبالچه

مهمترین کار برداشتن فشار از روی دنبالچه است که با دو روش ساده میشه این کارو انجام داد اول اینکه موقع نشستن لم ندید و راستای ستون فقرات صاف باشه دوم از بالشتک‌های مخصوص دنبالچه استفاده کنید تا هنگام نشستن فشار از دنبالچه برداشته شود و برخی از بیماران مانورهای درمان دستی دنبالچه می‌تواند کمک کننده باشد که در کلینیک در صورت لزوم برای بیمار انجام خواهیم داد.

در مواقعی که التهاب حاد وجود دارد و لمس دنبالچه دردناک هست تزریقات اون ناحیه می‌تواند تا حد زیادی التهاب رو کاهش داده و کمک کننده باشد و در موارد مقاوم به درمان نهایتاً عصب دنبالچه را بلاک می‌کنیم.

 

 

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *