درمان کایروپراکتیک
کایروپراکتیک یک تکنیک عملی می باشد که بر تشخیص و همچنین درمان اختلالات عصبی عضلانی با کمک دستکاری و تنظیم دستی ستون فقرات تمرکز دارد. درمان کایروپراکتیک بر ساختارهای بدن، علی الخصوص ستون فقرات تمرکز خواهد داشت. کایروپراکتیک ها به طور معمول به منظور تسکین درد، درمان عملکرد و کمک به بهبودی بدن، هم ترازی بدن را دستکاری می نمایند.
اینگونه بگوییم که تمرکز اصلی کایروپراکتیک تنظیم نمودن ستون فقرات می باشد، البته شامل دیگر درمان ها همچون درمان های دستکاری، تمرینات وضعیتی، آموزش ارگونومیک و همچنین آموزش بیمار می گردد. کایروپراکتیک این توانایی را دارد تا درد را در هر نقطه از بدن همچون سر و فک، آرنج و مچ دست، شانه، لگن، زانو و مچ پا درمان نماید.
این روش درمانی در درجه اول به عنوان یک جایگزین تسکین دهنده درد برای عضلات، رباط ها، غضروف ها، تاندون ها، مفاصل و همچنین استخوان ها استفاده می گردد. درمان کایروپراکتیک هم بعضی مواقع همراه با درمان های پزشکی مرسوم استفاده می گردد.
مزایای درمان کایروپراکتیک
این درمان می تواند فواید بسیاری را به همراه داشته باشد. در ادامه به چند مورد از مزایای این درمان اشاره می نماییم:
درد گردن را بهبود می بخشد.
یکی از مزایای انجام این درمان بهبود بخشیدن به درد گردن است. گردن درد امروزه یک مشکل رایج می باشد، به خصوص در افرادی که ساعت های بسیاری از روز را پشت میز می نشینید، متخصص کایروپراکتیک امکان دارد با تنظیم نمودن مجدد ستون فقرات و همچنین کاهش تنش در گردن به کاهش درد بیمار خود کمک نماید.
باعث کاهش وابستگی به داروهای مصرفی
برای افرادی که به درد مزمن مبتلا هستند، به طور معمول برای کمک به مدیریت ناراحتی، پزشک داروهایی را تجویزی می نماید. با این حال، با کمک درمان کایروپراکتیک می توان مصرف داروهای مسکن را کاهش داد.
باعث کاهش درد در کمر می شود.
امکان دارد جایگزین مناسبی برای جایگزین های تهاجمی تر همچون جراحی یا تزریق به منظور درمان کمردرد مزمن یا کوتاه مدت باشد.
باعث کاهش علائم سردرد می شود.
دستکاری ستون فقرات امکان دارد در درمان نمودن سردردهای تنشی و البته سردردهایی که از گردن بیمار نشات میگیرد، مناسب باشد.
باعث کاهش علائم اسکولیوز می شود.
مراقبت کایروپراکتیک امکان دارد به بهبود زاویه کاب در افرادی که به اسکولیوز مبتلا هستند، کمک نماید.
به بهبود وضعیت بدن کمک شایانی می نماید.
انجام درمان امکان دارد به طور بالقوه به اصلاح نمودن وضعیت نامناسب کمک نماید، علی الخصوص در صورتی که وضعیت بد شما ناشی از نشستن بسیار باشد.
امکان دارد به عملکرد ورزشی کمک شایانی کند.
تنظیم نمودن ستون فقرات به طور بالقوه می تواند باعث بهبود عملکرد ورزشی فرد شود.
شرایطی که با کایروپراکتیک درمان می شود.
متخصص کایروپراکتیک، اختلالات ستون فقرات گوناکونی را که منجر به دردهای اسکلتی عضلانی یا عصبی می گردند را درمان می نماید. از جمله مشکلاتی که توسط مراقبت کایروپراکتیک قابل درمان است، عبارتند از:
- رگ به رگ شدن و کشیدگی کمر
- سردردهای سرویکوژنیک.
- سیاتیک
- فتق دیسک
- دیسک دژنراتیو
- اسپوندیلوز
- درد میوفاشیال
- کوکسیدینیا
- آرتروز ستون فقرات
- سابلاکساسیون
- فیبرومیالژیا
- درد میوفاشیال
- فاسیای کف پا
- آسیب های ورزشی
برای چه کسانی کایروپراکتیک درمان مناسبی نیست؟
بیماری که با شرایطی که در زیر بیان می نماییم تشخیص داده شود، بهتر است قبل از انجام کایروپراکتیک با پزشک خود در رابطه با این روش درمانی صحبت و مشورت نماید. بیماری که داروهای ضد انعقاد مصرف می نماید امکان دارد در معرض خطر بیشتری به ابتلا به سکته مغزی ناشی از دستکاری ستون فقرات داشته باشد.
- وجود استخوان های ضعیف.
- پوکی استخوان به علت سرطان سینه.
آیا درمان کایروپراکتیک با عوارض همراه است؟
هر درمانی ممکن است عوارض شدید یا ضعیفی را به همراه داشته باشد. از جمله عوارض جانبی کایروپراکتیک می توان به این موارد اشاره داشت:
- ناراحتی موقت
- خستگی
- سرگیجه
- سردرد
که البته این عوارض پس از 1 یا 2 روز از بین خواهد رفت.
در درمان کایروپراکتیک از چه تکنیک هایی استفاده می شود؟
کایروپراکتیک به طور معمول شامل درمان از طریق روش های زیر می باشد:
تنظیم ستون فقرات و درمان دستی
این نوع تکنیک شامل رانش بازوی اهرمی با سرعت کوتاه و بالا است که به منظور بهبود عملکرد، کاهش تحریک پذیری عصبی و همچنین بازگرداندن دامنه حرکتی به قسمت های غیر طبیعی بدن اعمال می گردد. درمان کایروپراکتیک به طور معمول به عنوان تنظیم کایروپراکتیک هم شناخته می شود.
تحرک
شامل دستکاری، کشش عضلات، حرکت و مفاصل با سرعت کم می باشد تا دامنه حرکتی در ناحیه آسیب دیده افزایش پیدا نماید.
کاربرد درمان کایروپراکتیک
متخصص کایروپراکتیک در ابتدا تاریخچه پزشکی بیمار خود را بررسی می نماید و فرد را از نظر فیزیکی معاینه خواهد کرد. او همچنین امکان دارد چند سوال از بیمار خود بپرسد و امکان دارد آزمایش های دیگری همچون اشعه ایکس و … را تجویز نماید. پس از همه بررسی ها، کایروپراکتیک تعیین می نماید که آیا فرد بیمار باید تحت درمان قرار گیرد یا خیر.
در فرآیند جلسه درمان، یک یا چند تنظیم امکان دارد توسط متخصص انجام پذیرد.
به غیر از دستکاری، کایروپراکتیک ها امکان دارد از درمان های دیگری همچون ملساژ، موبیلیزاسیون، روش هایی دیگر همانند یخ درمانی، تحریک الکتریکی و گرما درمانی استفاده نمایند.
در آخر
مراقبت های کایروپراکتیک می تواند بدن بیمار را به دستکاری از طب مکمل بر اساس این ایده که بدن شما می تواند با کمک دستکاری های دستی خاص توسط یک متخصص آموزش بهبود بخشد انجام گیرد. این دستکاری ها به تنظیم مجدد مفاصل شما کمک می کند و به طور بالقوه می تواند منجر به تسکین درد شود.
به عبارتی کایروپراکتیک امکان دارد به درد ناشی از شرایطی که بر روی بیمار تأثیر می گذارد کمک نماید:
- استخوان ها
- غضروف
- بافت همبند
- مفاصل
- ماهیچه ها
درمان کایروپراکتیک بر روی ستون فقرات بیمار تأثیر می گذارد.
درمان کایروپراکتیک با فیزیوتراپی شباهت هایی دارد. به طور کلی، باید بگوییم از کایروپراکتیک ها بیشتر برای دستکاری های عملی به منظور تسکین علائم استفاده می شود. فیزیوتراپیست ها بیشتر بر توانبخشی آسیب ها با کمک حرکات کششی و ورزش تمرکز دارند. از جمله مزایای این روش درمانی می توان به این موارد اشاره داشت:
- درد گردن را بهبود می بخشد.
- فشار خون را کاهش می دهد.
- التهاب را کاهش می دهد.
- کمردرد را کاهش می دهد.
- علائم اسکولیوز را کاهش می دهد.
- وضعیت بدن را بهبود می بخشد.
- کاهش علائم آرتروز
- علائم سردرد را کاهش می دهد.